10 år / Christiansmøllen
Svendborgs vartegn Christiansmøllen
Location: Denmark

DANSK

d. 29. august 2018, er det 10 år siden Svendborg blev Geocacher, d. 8. september 2018 er det 10 år siden Svendborg loggede den første cache, og gæt engang det var Christiansmøllen. Hvad er så mere oplagt end placere en ny cache på stedet, og samtidig oprette et Waymark, og for at det ikke skal være løgn så indvies den nyrestaurerede mølle d. 8. september 2018, der kan læses meget mere om møllen og indvielsen på Christiansmøllens Laugs officielle hjemmeside på http://christiansmoellen.dk/

Kører man fra Langeland over Tåsinge til Svendborg, kan man fra Svendborgsundbroen se den kønne hvidkalkede Christiansmølle højt oppe på kystskrænten. Et vartegn for byen.
Møllen hed oprindelig 'Møllmarks Mølle' efter bygherren skibskaptajn H. H. Møllmark, men efter et besøg af Christian den Niende fik ejeren tilladelse til at opkalde møllen efter kongen og kalde den Christiansmøllen.
Møllen er bygget som kornmølle og var i drift indtil 1958.

Der er bevaret fuldt inventar, men underligt nok kører møllen ikke og er ikke åben for publikum.

Opført år 1859:
  • Hollandsk vindmølle med galleri.
  • Firkantet undermølle i grundmur med gennemkørsel.
  • Overmøllen er rund og muret til hatten.
  • Hatten er af træ, løgformet og beklædt med pap.
  • Vingerne har hækværk til sejl. (havde, der er kommet nye vinger siden)
  • Møllen krøjer med vindrose.
  • Undermølle og overmølle er hvidkalket

ENGLISH (By google translate)

d. August 29, 2018, it is 10 years since Svendborg became Geocacher, dated 8th September 2018 it is 10 years since Svendborg logged the first cache and once again it was Christiansmøllen. So what is more obvious than placing a new cache on site, and also create a Waymark, and that it should not be a lie so inaugurated the newly restored mill d. September 8, 2018, which can be read much more about the mill and dedication to Christian turbine Laug's official website at http://christiansmoellen.dk/

If you drive from Langeland across Tåsinge to Svendborg, you can see from the Svendborgsund bridge the pretty whitewashed Christiansmølle high up on the coastline. A landmark of the city.
The mill was originally called 'Møllmarks Mill' by the builder captain H. H. Møllmark, but after a visit by Christian IX was the owner permission to name the mill by the king and call it Christian mill.
The mill was built as a grain mill and was in operation until 1958.

There is a full inventory, but strangely the mill is not running and is not open to the public.