Uhercice - South Moravia, Czech Republic
Uhercice Chateau
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

This Renaissance Chateau was built in place of a Gothic stronghold in the 16th century. After the World War II the large building became somehow dilapidated and is now being reconstructed – the tour shows the progress of reconstruction works. The castle is surrounded by a former Baroque garden and a large sylvan park.

=========================================================

V polovine 16. století byla puvodní gotická tvrz prestavena Krajíri z Krajku na renesancní zámek. Vznikl lichobežníkový dvur s dvoupatrovými arkádami, východní arkádový dvur, na který byl prístup branou s veží.
Roku 1628 se majitelem stává Jakub z Berchtoldu. Po roce 1670 postupne probíhají barokní úpravy interiéru, spocívající v bohaté štukové výzdobe. Další úpravy interiéru probehly v 19. století v duchu klasicismu.
K zámku priléhá bývalá barokní zahrada a rozsáhlý lesopark.
Accessibility: Partial access