Riding School - Svetce, Czech Republic
33U E 327792 N 5519402
The Riding School in Svetce near Tachov is the second largest facility of its kind to be found in Central Europe, after the Imperial Riding School in Vienna.
Location: Plzeňský kraj, Czechia

Built between 1858 and 1860 by the then owner the estate, General Alfred Windischgrätz, this neo-Romanque cur^neo-Renesaance building features a magnificent, fragile and, in terms of technical craftsmanship unique roof timberwork. Abandoned to the ravages of time, this magnificent architectural historical monument fell into dispeair for many years and it was nor until 1991 that it was re-entered on the register of preserved cultural monuments. Under renovation sice 2000, the riding school is used as an occasional venue for concerts.

=========================================================

jících letech zde byl vystaven klášter, jenž byl zrušen Josefínským výnosem v r. 1787. V roce 1790 získal Svetce v dražbe nový vlastník tachovského panství kníže Windischgratz. V letech 1857-60 se jeho syn Alfréd I. snažil premenit areál ve výstavné rodinné sídlo v duchu dobových romantických predstav. Budova konventu (dnes COP) byla upravena k obývání. Odsvecený kostel byl zakomponován do stavby rozmerného romantického zámku, jež však byla po smrti knížete v nedokonceném stavu konzervována. V souvislosti s výše popsanou stavební aktivitou byla v blízkosti postavena novostavba jízdárny, jež byla dokoncena v r. 1860. Je nejvetší stavbou svého druhu v Cechách a po vídenské druhou nejvetší ve strední Evrope. Je opatrena velmi pozoruhodným krovem. V roce 1860 musela být tato stavba doslova zjevením. V úžasné promyšleném projektu jsou spojeny prvky prumyslové architektury s predstavou aristokratické stavby. Jízdárna je dlouhá 60,2 m, široká 52 m, vysoká 26,3 m, samotná hala má rozmery 20 x 40 m. Dispozicní rešení bylo plne podrízené úcelu - stavba obsahovala: kovárnu, sklady, uhelnu, byt kováre, prostory pro odvoz hnoje (shoz prímo na vozy), v patrech se nacházely lóže, ochozy a obytné pokoje s toaletami.
Year photo was taken: 1910