Kostel svatého Augustina - Syrovice, Czech Republic
CS: Kostel svatého Augustina // EN: Church of St. Augustine
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Kulturní památka v Syrovicích je farní kostel svatého Augustina, který stojí na kopci a je významnou dominantou celé obce. Puvodní kaple byla postavena v roce 1775 Marií Cecílii
ze Sekenberka. V roce 1862 byla puvodní kaple rozšírena do soucasné podoby o dve bocní
kaple pudorys kostela má tedy dnes podobu kríže. Památkove chránenými objekty obce jsou kríž u kostela z roku 1770, socha sv. Jana Nepomuckého stojící u kostela z roku 1771 a Boží muka z roku 1760 v níž bývala socha sv. Šebestiána.

EN:
Cultural monument in Syrovice is the parish church of St. Augustine, who stands on a hill and is an important feature of the whole community. The original chapel was built in 1775 by Mary Cecilia
from Sekenberka. In 1862, the original chapel was enlarged to its current form of two side
chapel The church has therefore today form of a cross. Listed buildings of the village are the cross at the church from 1770, the statue of St. John of Nepomuk standing at the church from 1771 and Calvary from 1760 which used to be a statue of St. Sebastian.

Source/Zdroj: (visit link)
Type of Church: Church