Millesimovský palác (Celetná)
33U E 458800 N 5548493
Millesimovský (or Caretto-Millesimovský or Cavrianovský) palace is the High Baroque building in Celetná street no. 13/597, Old Town, Prague 1
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Vrcholne barokní palác vytvorený kolem roku 1756 patrne A. M. Luragem nebo F. I. Préem pro Kryštofa Cavrianiho a poté pro hrabete J. Caretta-Millesima, a to prestavbou gotického objektu s románskými základy dvou puvodních domu (zachovalo se nekolik klenutých místností a portál s reliéfem). Z gotické etapy se zachovala rada prvku vcetne ctyr krídel kolem vnitrního dvora, cihlových štítu, portálu a nekolika oken. Místnosti prízemí si zachovaly pozdne gotické, renesancní a vrcholne barokní klenby. V patre je nekolikero barokních dverí a parketových podlah, cenné jsou velmi bohate štukované stropy. V 19. století se zde nacházelo šlechtické kasino a luxusní restaurant. Od roku 1990 slouží palác potrebám Univerzity Karlovy."

source: (visit link)