Evoluon Eindhoven
Gebouw, ter ere van het 75-jarig bestaan van wereldconcern PHILIPS.
Location: Noord-Brabant, Netherlands

Het Evoluon: de geschiedenis van de toekomst

We schrijven 1966 en het is groot feest in Eindhoven. Frits Philips viert samen met zijn stad het 75-jarig bestaan van wereldconcern PHILIPS. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het Evoluon gebouwd en de opening op 24 september 1966 is het begin van een jarenlange tentoonstelling waaraan later menig bezoeker met nostalgie zal terugdenken.

Tientallen jaren lang is het Evoluon een Europees novum. Het architectonische hoogstandje, speciaal gebouwd voor de permanente expositie "Mens en Vooruitgang", laat het publiek kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen en de bijdrage van Philips hieraan. Een bezoek aan het Evoluon is een opwindend avontuur voor jong en oud. Wetenschap en techniek ontvouwen zich tijdens een wandeling door heden, verleden en toekomst. De tentoonstelling is een kennismaking met de geheimen der natuur, het elektron, de atoom, magnetische krachten en de ruimtevaart. Het Evoluon stelt iedereen in staat aan den lijve te ondervinden welke rol wetenschap en techniek in het dagelijks leven spelen.

Vanaf de jaren '70 tot aan het begin van de jaren '80 trekt het Evoluon jaarlijks een half miljoen bezoekers. Als het concept aan kracht verliest, besluit Philips het beroemdste gebouw van Nederland een andere bestemming te geven: dat van conferentiecentrum voor Philips-divisies. Alleen de permanente tentoonstelling van alle Philips-producten door de jaren heen herinnert nog aan de oorspronkelijke rol die het Evoluon zo lang trouw op zich nam. In 1998 opent het futuristische bouwwerk zijn deuren weer voor een groter publiek als openbaar, luxe conferentieoord. Een bestemming die dit meesterlijke gebouw tot op de dag van vandaag met succes bekleedt.

Meer informatie over de geschiedenis van het Evoluon vindt u op www.evoluon.org.
Building Address: