Watermill Zichem - Oost-vlaanderen - Belgium
Old watermill in Zichem
Location: Oost-Vlaanderen, Belgium

Nederlands
Watermolen met metalen onderslagrad op de Demer, 50 meter ten noorden van de kerk van Zichem, gebouwd in 1758. Het huidig gebouw dateert uit 1771 en onderging regelmatig wijzigingen.
De molen werd vooral beroemd als decor voor de verfilmingen van 'De Witte', het bekende boek van Ernest Claes. Dit gebeurde reeds in 1934 door Jan Verheyden met Jefke Bruyninckx in de hoofdrol. Later, in 1979, nog eens door Robbe De Hert met Erik Clerckx in de hoofdrol.
De borden aan de muur herinneren nog aan de 'Stuw Zichem'.
English

Mill with metal undershot the Demer, 50 meters north of the church of Zichem, built in 1758 The present building dates from 1771 and regularly underwent changes.
The mill became famous as the setting for the film versions of "White", the famous book by Ernest Claes. This happened in 1934 by Jan Verheyden Jefke Bruyninckx in the lead. Later, in 1979, another by Robbe De Hert Erik Clerckx in the lead.
The signs on the wall remind us of the "waterlock Zichem".
Current Status: Still In Use