Bisdom van Vliet - Haastrecht (NL)
Grave in small public park.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Het grafmonument isin 1881 opgericht ter nagedachtenis aan de laatste bewoners van het huis, de heer en mevrouw Lefèvre de Montigny-Bisdom van Vliet gesitueerd in het overpark.

Omschrijving
Het monument bestaat uit een hardstenen grafzerk voorzien van florale motieven in haut-reliëf. De zerk wordt afgedekt door een donkere hardstenen plaat met in haut-reliëf de namen van de begravenen (Johan Jacob Lefèvre de Montigny 1840-1881 en Paulina Maria Bisdom van Vliet 1840-1923). Verder decoraties in lichtere steen in de vorm van een familiewapen en een medaillon met de symbolen van geloof, hoop en liefde. Waardering Het grafmonument is cultuurhistorisch van algemeen belang als reminiscentie aan de laatste bewoners van het huis Bisdom van Vliet. Het graf is tevens van waarde vanwege de eenvoudige maar fraaie vormgeving. Bovendien bezit dit graf ensemblewaarde als onderdeel van de diverse sierelementen in de overtuin.
Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
see also: (visit link)

English abstract
The tomb was established in 1881 in memory of the last residents of the house, Mr. and Mrs. Lefèvre de Montigny-Diocese of Vliet

About
The monument consists of a hardstone gravestone with floral designs in high relief. The slab is covered by a dark hardstone plate in high relief with the names of the two buried persons on it(Johan Jacob Lefèvre de Montigny 1840-1881 and Paulina Maria Diocese of Vliet 1840-1923).
Further decorations in lighter stone are a coat of arms and a medallion with the symbols of faith, hope and love.
The tomb is a cultural and historical appreciation of general interest as reminiscence of the last residents of the house Diocese van Vliet. The tomb is also valuable for its simple, elegant design.
First Name: Johan Jacob and Pauline Paula

Last Name: Lefèvre de Montigny-Bisdom van Vliet