Kostel svatého Jana Nepomuckého - Brno, Czech Republic
Kostel svatého Jana Nepomuckého // Church of St. John of Nepomuk
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
...je rímskokatolický farní kostel postavený v brnenské ctvrti Starý Lískovec v letech 1923–1925. Chrám v jednoduchém moderním stylu se štíhlou hranolovou veží navrhl architekt Vladimír Fischer, stavitelem se stal Leopold Cupr. Práce byly zahájeny v dubnu 1923, k vysvecení kostela brnenským biskupem Kupkou došlo 3. ríjna 1925. Samostatná farnost zahrnující Starý Lískovec a Bohunice byla zrízena 1. ledna 1930.

EN:
...is the Roman Catholic parish church built in Brno city district Starý Liskovec between years 1923-1925. Temple is built in a simple modern style with a slim cylindrical tower. It was designed by architect Vladimír Fischer. Work began in April 1923, the consecration of a church was made by bishop of Brno on October 3, 1925. Separate parish building was established on January 1, 1930.

Zdroj/Source: (visit link)
Type of Church: Church