Letmo - Brno, Czech Republic
Shopping centre Letmo near Main train station of Brno
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

EN:
Shopping centre called Letmo (EN: cursorily or fleetingly) is located at Nádražní street (Railway station street) near Main train station of Brno.

The original building of Vitkovice company was built between 1983-1991 (author team of architects Jaromir Kurfürst, Alena Šrámková and Jirí Suchomela). However in 2002 was whole building destroyed by fire and for next years remained in terrible state. After years was whole building rebuild in new style and was reopened in the spring of 2013.

CS:
Puvodní budova podniku Vítkovice vznikla v letech 1983 až 1991 (autorský tým architektu Jaromíra Kurfürsta, Aleny Šrámkové a Jirího Suchomela). V roce 2002 však došlo k požáru a celá budova se na mnoho let ocitla v desivém stavu. Po letech došlo k prestavbe celé budovy, která byla znovu otevrena jakožto "OC Letmo" na jare roku 2013.

"K zahájení projektu došlo v prosinci roku 2011. V srpnu následujícího roku byly dokonceny bourací a cistící práce v prostoru vyhorelé budovy, pricemž v prosinci téhož roku byl celek uzavren novou vnejší fasádou. Ta je pojata v neotrelém stylu, který je tvoren snehove bílou hmotou s neotrelými prvky v podobe nevšedne tvarovaných oken, jež jsou nepravidelne rozestavena a zapuštena do sníženého reliéfu."

Zdroj: (visit link)
Building Address: