Jantina Hellingmolen - Aalden (NL)
Maalvaardige korenmolen in Aalden, Drenthe.
Location: Drenthe, Netherlands

De Jantina Hellingmolen is een korenmolen in het dorp Aalden in de Nederlandse provincie Drenthe.
"De molen werd in 1891 gebouwd nadat een voorganger uit 1835. Al sinds 1652 stond er een molen op deze plek. De opeenvolgende molens waren sinds 1740 in het bezit van de familie Helling. De molen is na de dood van de laatste eigenaresse naar haar genoemd. De molen is in 1952, 1978, 1981 en 1991 gerestaureerd en heeft oudhollands opgehekte roeden met zeilen en een lengte van 20,75 meter. De inrichting bestaat uit twee koppels maalstenen. De molen wordt wekelijks op vrijwillige basis in bedrijf gesteld. De huidige eigenaar is de gemeente Coevorden."
bron: Wikipedia

English
The Jantina HellingMill is a flour mill in the village Aalden in the
Dutch province of Drenthe.
"The mill was built in 1891 after a predecessor from 1835. In 1652 there was already a mill at the same spot . Successive mills since 1740 were in the possession of the Helling family. The mill After the death of the last owner the mill was mentioned to her. The mill was restored in 1952, 1978, 1981 and 1991. The mill is operational every week on a voluntary basis.
The current owner is the municipality of Coevorden. "
Source: Wikipedia