Outdoor Altar St. Clement, Vresovice, Czech Republic
Pilgrimage place St. Clement // Poutní místo Sv. Kliment
Location: Zlínský kraj, Czechia

EN
St. Clement Hill Fort is a pilgrimage site, national cultural monument and archaeological site, which is located at a height above sea level of 461 m on the southwest peak of Chriby, 4 km northwest of the village of Osvetimany. A fair takes place here every year on the Feast of the Descent of the Holy Spirit.

CZ
Hradisko svatého Klimenta (místní pojmenování Klimentek) je poutní místo, národní kulturní památka a archeologická lokalita, která se nachází v nadmorské výšce 461 m na jihozápadním vrcholku Chribu, 4 km severozápadne od obce Osvetimany.

Na vrcholu hory se v soucasnosti nacházejí základy kostela, drevená kaple z roku 1964 (nahradila puvodní kapli z roku 1880 postavenou boršickým farárem Janem Studeným) a zvonice sv. Gorazda z roku 1985. Každý rok se zde koná pout na svátek Seslání Ducha svatého.

Hradisko je spojováno s cyrilometodejskou tradicí. Pojmenování lokality se odvíjí z tradice, že sv. Cyril a sv. Metodej prenesli z Chersonésu na toto místo ostatky papeže sv. Klimenta.
Material(s): wood

Associated Religion or Church: roman catholic