Patrckuv Pomník u sv. Jakuba/Monument of Patrcka - Jaromer, CZ
33U E 565940 N 5578737
[CZ] Památník národního buditele a spisovatele Michala Silorada Patrcky na míste bývalého hrbitova u kostela sv. Jakuba [EN] National Memorial revivalist and author Michael Silorada Patrcky the place of former cemetery at St. James
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

[CZ]
Pomník je z pískovce. Podstavec ve tvaru kvádru na kterém je mramorová deska se zlatými písmeny. Na kvádru je postaven zlomený válec.

[EN]
The monument is made of sandstone. Stand-shaped block on which the marble plaque with gold lettering. The block is broken drum built.
Headstone/Monument Text:
Památce národního buditele a spisovatele Michala Silorada Patrčky. * V Solnici dne 21. července roku 1787 T V Jaroměři dne 25. dubna roku 1838. Který na tomto místě - bývalém hřbitově po strastiplném životě nalezl věčného klidu. První český principál kouzelného divadla (zezadu / from backside): Stínům národovců