Keijersmolen - Molenbeersel, Belgium
Een korenmolen aan de Smeetsstraat 43 te Molenbeersel.
Location: Limburg, Belgium

De Keijersmolen is een stenen berg- of beltmolen, die in 1869 gebouwd werd door Jan Keijers-Van Eijgen en is sindsdien altijd in het bezit van dezelfde familie gebleven. In de poort is nog een sluitsteen te zien met opschrift: "JK/MCVE/1869" (Jan Keijers en Maria Catharina van Eijgen). De molen maalde tot de tweede wereldoorlog uitsluitend op windkracht. In 1968-1969 werd de molen grondig gerestaureerd. Het molenwerk bleef volledig behouden en de molen is nog in bedrijf. In 2010 wordt Theo Keijers (eigenaar van de molen sinds 1962) gevierd omdat hij al 65 jaar molenaar is!

visit link of visit link
Date of Manufacture: 01/01/1869