Zorgvlietmolen - Molenbeersel, Belgium
Een korenmolen aan de Oudekerkstraat 25 te Molenbeersel.
Location: Limburg, Belgium

De Zorgvlietmolen is een stenen berg- of beltmolen gebouwd in 1919. Oorspronkelijk stond op deze plaats een houten molen die in 1817-1818 gebouwd werd door Mathijs Hoeken en Jean Smeets. In 1882 kwam de molen in het bezit van de familie Truijen-Smeijers. In 1919 werd de houten molen afgebroken waarna Godfried Trijen de huidige windmolen bouwde. De molenas is geheel in gietijzer, wat een zeldzaamheid is in Vlaanderen.

De molen kreeg vlak voor de tweede wereldoorlog een dieselmotor. In de jaren '50 werd deze vervangen door een elektrische motor. De molen werd in 1967 gerestaureerd maar stond sinds 1971 buiten bedrijf. In de periode 2000-2002 kreeg hij nogmaals een geslaagde restauratiebeurt en werd hij weer draaivaardig. Momenteel ondergaat hij een maalvaardige restauratie.

visit link of visit link
Date of Manufacture: 01/01/1919