Mestský fotbalový stadion Srbská, Brno, Czech Republic
33U E 615517 N 5453913
Mestský fotbalový stadion Srbská is a multi-purpose stadium in Brno, Czech Republic. It is currently used mostly for football matches and is the home ground of 1. FC Brno. The stadium holds 12,500 people and was built in 1926.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Mestský fotbalový stadion Srbská je soucasne využiván prvoligovým fotbalovým klubem 1. FC Brno. V minulosti toho zažil mnoho. V roce 1952 se tu konalo finále atletické ligy, v dalších letech se tu jezdila plochá dráha, konaly se zde konské dostihy a každých pet let stadion sloužil k hromadným vystoupením mestské spartakiády. První prvoligový klub Spartak Královo Pole, který tady hrál, se do nejvyšší souteže probojoval na zacátku šedesátých let. Udržet se mu však podarilo pouze jeden rok. Dále Spartak sbíral povetšinou tretiligové zkušenosti a ochozy chátraly. V roce 2001 zacala celková rekonstrukce stadionu, která vyšla mesto Brno na 110 milionu korun. Celková kapacita stadionu je 12 550 míst z toho 1 550 krytých míst k sezení, 6 400 nekrytých míst k sezení, 4 000 míst ke stání a 600 míst ke stání pro fanoušky hostí. Dalších 50 míst je vyhrazeno pro novináre.
It's the home of which team(s)?: 1.FC BRNO

Which professional sports are played here?: Fotbal (soccer)