Georgsdorfer Mühle, Niedersachsen, Germany
Located at the Adorferstrasse 6 in Georgsdorf. Along the K4.
Location: Niedersachsen, Germany

In de tweede helft van de negentiende eeuw staken twaalf boeren 'de koppen bij elkaar' met als gevolg dat in 1875 midden in het Bourtanger moeras een Hollandse stellingmolen als korenmolen in gebruik genomen kon worden. De molen werd hoofdzakelijk gebruikt voor het malen van boekweit dat in moerassige gebieden veel werd verbouwd en ook nu nog op de traditionele manier wordt aangeplant en geoogst. In de plaatselijke Gaststätten worden daar voedzame pannenkoeken van gebakken. In 1908 is een aanbouw bij de molen gebouwd waarin een dieselmotor werd geplaatst.
Date of Manufacture: 01/01/1875

Purpose: Milling