Vetrny mlyn Nemcice / Windmill Nemcice, CZ
Vetrný mlýn Nemcice Windmill Nemcice
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Vetrny mlyn holandskeho typu cp. 98 stoji asi 600 m jizne od obce na navrsi v nadmorske vysce 620 m. Mlyn byl postaven v roce 1840 mlynarem Matuskou. Po tomto roce se o mlynu nedochovaly zadne historicke informace. Vime jen, ze od roku 1925 jiz jen srotoval az do konce druhe svetove valky. Posledni mlynar Vilem Hebelka v nem bydlel az do roku 1965. Po roce 1965 byla stavba mlyna opravena a omitnuta, na strese vyrostly dva kominy a interier byl uzpusoben k rekreacnimu vyuziti. V roce 2002 novy majitel provedl kopletni obnovu telesa mlyna a pripravuje se i osazeni perutemi. Vice na: Vetrny mlyn Nemcice free counters
Date of Manufacture: 05/24/1840

Purpose: Milling