Flaje
33U E 399851 N 5615975
Pilirova vodni nadrz Flaje je jedina sveho druhu v Ceske republice. Koruna hraze dlouhe 459m a vysoke 50m je ve vysce 739 m n.m. Parkovani je mozne na pozici N50°41.275' E13°35.096' Parking is permitted on N50°41.275' E13°35.096'
Location: Ústecký kraj, Czechia

Vodní nádrž Fláje je unikatni, pilirova vodní nadrz, jedina sveho druhu v Ceské republice. Byla vybudovana na Flajskem potoce na uzemi obce Cesky Jiretin (u osady Flaje) v letech 1951-1963. Slouzi jako hydroenergeticke zarizeni a jako zasobarna pitne vody. Neni zde mozne koupani ani provoz vodnich sportu.

Water tank Flaje is unique, pillar water dam, only one of its kind in the Czech Republic. Was built on the Flájský creek in the municipality Cesky Jiretin (near the village Flaje) in the years 1951-1963. Serves as hydropower equipment and as drinking water. There is no possible swimming or water sports operation.

Doporucuji shlednout tyto stranky:
Waterway where the dam is located: Flajsky potok / stream Flaje