De 1100 Roe - Amsterdam, Netherlands
Een poldermolen aan het Herman Bonpad 6 te Amsterdam.
Location: Noord-Holland, Netherlands

De 1100 Roe is een achtkante grondzeiler gebouwd rond 1674. Functie van de molen was het bemalen van de Sloterbinnen- en Middelveldse gecombineerde Polder. Oorspronkelijk stond de molen aan de Haarlemmerweg, 400 meter vanaf molen De 1200 Roe. Zijn naam dankt de molen aan het feit dat hij 1100 roeden (4,1 km) buiten de stad Amsterdam gelegen was.
Nadat De 1100 Roe in de jaren veertig buiten gebruik was gesteld werd hij in 1965 afgebroken om op zijn huidige plaats opnieuw te worden opgebouwd. Tegenwoordig houdt hij als inmaler het water van Sportpark Ookmeer op peil.

visit link
Purpose: Water Pumping