Telc - námestí / plaza
33U E 533181 N 5447984
Telcské námestí s mnoha krásnými renesancními domy patrí mezi svetové unikáty. / Urban plaza in Telc with many beautiful Renaissance houses belongs to worlds uniques.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

Mesto Telc, zejména Námestí Zachariáše z Hradce, patrí mezi svetové unikáty. Roku 1970 bylo prohlášeno památkovou rezervací a v roce 1992 zapsáno na Seznam svetového kulturního dedictví UNESCO. Natocilo se zde mnoho pohádek, pusobilo zde nespocet umelcu, hudebniku, maliru...

Mezi obdivovaná místa patrí také zámecký park ze 16. století. Naleznete zde nekolik staletých stromu a vzácných drevin. Dominantou parku je klasicistní skleník

Užitecné odkazy:

Oficiální stránky mesta Telce