Zeilschip op de Toren - Sluis, NL
Op de taps toelopende toren, in drie lagen, staat een soort druppel met daarboven op een zeilschip.
Location: Zeeland, Netherlands

De brandweer kazerne is gevestigd in een monumentaal pand aan de markt. Er is een constructie van 5 stenen bogen voor het pand.

"In hartje Sluis, op de Groote Markt, staat dit typerende gebouw. Veel bezoekers vragen zich af wat het is.... Aan de zijkant van het gebouw wordt dan duidelijk dat het de brandweerkazerne betreft.

Het gebouw stamt oorspronkelijk uit het midden van de 18de eeuw, maar werd in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Bij de restauratie werd de slangentoren gebouwd, een ontwerp van architect Bedaux. De toren werd gebruikt voor het drogen van brandslangen en klimoefeningen."

Eng
The fire brigade station is located in a monumental building on the market. There is a construction of 5 stone arches in front of the property.
On the tapering tower, in three layers, there is a kind of water drop with a sailing ship on top.

"This typical building is located in the heart of Sluis, on the Groote Markt. Many visitors wonder what it is.... On the side of the building it becomes clear that it is the fire station.

The building originally dates from the mid-18th century, but was largely destroyed during the Second World War. During the restoration, the snake tower was built, a design by architect Bedaux. The tower was used for drying fire hoses and climbing exercises."
Location of the Steeple:
Groote Markt 15, 4524 CD Sluis