Kasteel de Haar - Haarzuilens, NL
Kasteel de Haar op een postzegel
Location: Utrecht, Netherlands

"Na 10 jaar restauratiewerk is Kasteel de Haar in oude luister hersteld. Om hier bij stil te staan is deze post set uitgegeven met afbeeldingen van het kasteel en het rijke interieur. In 2010 werd Kasteel de Haar uitgegeven (44 cent) als onderdeel van de omnibus ‘Kastelen in Nederland’.

Kasteel De Haar is een monumentaal kasteel. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel gebouwd in neogotische stijl. De Haar bestaat uit een omvangrijk terrein waarin zich naast het hoofdgebouw onder meer bijbehorende tuinen en gebouwen zoals een kapel bevinden. Het kasteel is te bezoeken als museum met een rondleiding. Voor de herbouw van het kasteel werd de beroemde architect Pierre Cuypers ingeschakeld, die er in nauwe samenwerking met zijn zoon Joseph Cuypers twintig jaar mee bezig was (van 1892 tot 1912). Zie: (visit link)

Eng
"After 10 years of restoration work, Kasteel de Haar has been restored to its former glory. To reflect on this, this post set has been published with images of the castle and its rich interior. In 2010, Kasteel de Haar was published (44 cents) as part of the omnibus 'Castles in the Netherlands'.

De Haar Castle is a monumental castle. It is the largest castle in the Netherlands. It was built from 1892 on the ruins of the old castle in neo-Gothic style. De Haar consists of an extensive site in which, in addition to the main building, there are also buildings and buildings such as a chapel. The castle can be visited as a museum with a guided tour. The famous architect Pierre Cuypers was called in to rebuild the castle, who worked on it in close collaboration with his son Joseph Cuypers for twenty years (from 1892 to 1912). See: (visit link)

Stamp Issuing Country: Nederland

Date of Issue: 2010