Oude RK begraafplaats - Kockengen - NL
Oude R.K. begraafplaats uit 1873
Location: Utrecht, Netherlands

De oude R.K. begraafplaats stamt uit 1873 en bevindt zich op de Wagendijk. De begraafplaats, waar al enige jaren niet meer begraven mag worden, is vanuit meerdere opzichten van lokaal belang. Het is een uniek monument door de architectuur en het materiaalgebruik van het baarhuisje en het toegangshek. Dit in combinatie met de mooie ligging in de polder en de symmetrische opbouw maakt het cultuurhistorisch zeer waardevol. Het is een voorbeeld van een eenvoudige R.K. begraafplaats uit de negentiende eeuw. Het onderhoud wordt door een groepje vrijwilligers gedaan.

The old R.K. cemetery dates back to 1873 and is located on Wagendijk. The cemetery, where burials have not been allowed for several years, is of local importance from several points of view. It is a unique monument due to the architecture and use of materials of the barrow and entrance gate. This in combination with its beautiful location in the polder and its symmetrical construction makes it very valuable from a cultural-historical point of view. It is an example of a simple R.C. cemetery from the nineteenth century. Maintenance is done by a group of volunteers.

City, Town, or Parish / State / Country: Kockengen

Approximate number of graves: 178