RM: 25870 - Boerderij - Liempde
31U E 665011 N 5716075
Deze oude boerderij aan de Pastoor Dobbeleijnstraat deed vroeger dienst als dorpsschool. Nu een woonhuis.
Location: Noord-Brabant, Netherlands

Volgens het RM register:

Boerderij uit 1783. Woongedeelte met hoog, pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen, in de rechter waarvan jaartalankers. Vensters met twaalfruitsschuiframen. Schuur onder pannen wolfdak achter het woonhuis.

Bron: (visit link)

"Dit huis is gebouwd in 1783 en is een van de eerste scholen van Liempde. In de vroeg-zeventiende eeuw doet een gebouwtje bij de Sint Janskapel nog dienst als schoollokaal. Deze school heeft slechts één klaslokaal en is bijzonder vanwege de stenen in plaats van lemen wanden. Toch zijn de Liempdenaren niet gelukkig met het schooltje. Ze ligt buiten de nieuwe dorpskern en wordt te klein voor het aantal leerlingen. In 1832 verhuist de school naar een huis in de kern van Liempde."

Bron: (visit link)
Monument Number: 25870