Klein Geheugen van Alkmaar, roepnaam: Adam - Alkmaar (NL)
31U E 617896 N 5832440
1 of 10 fiberglass horses as part of the art route 'Paardenparade' (Horseparade) at the Kennemersingel near the centre.
Location: Noord-Holland, Netherlands

Over het paard:
Klein Geheugen van Alkmaar, roepnaam: Adam - 2016 door Mattia Ilic (1988)
Alkmaar is in al haar facetten verwerkt in het werk ‘Klein Geheugen van Alkmaar’. Het paard heeft als roepnaam Adam, naar één van de eerste burgemeesters van de stad. Door het werk niet alleen een titel, maar ook een naam te geven, wordt het een persoon en inwoner van de stad.
De focus van het werk ligt vooral op de minder voor de hand liggende aspecten die bij Alkmaar horen en gemakkelijk over het hoofd gezien worden: een knop van een brugleuning, een tegelpatroon, de logo’s op paaltjes maar ook beeltenissen van straten en bekende gebouwen uit de stad zijn verwerkt op het beeld. Als je de moeite neemt om goed te kijken, zul je telkens iets nieuws zien: van een in geheimschrift geschreven tekst tot beeltenissen van prominente figuren uit de geschiedenis van Alkmaar.
Omgevingsinformatie: De harddraverij was in de negentiende eeuw zeer populair. In Alkmaar vonden de wedstrijden plaats in de Alkmaarse Hout. De vroegste vermelding van een harddraverij dateert van 1825.
De harddraverijen werden vrijwel jaarlijks gehouden tot en met 1934. Daarna verhuisden de wedstrijden naar het gemeentelijk sportpark. Harddraverslaan werd tijdens de Ontzetviering van 1949 nog 1 keer een wedstrijd gehouden.

Over de Paardenparade:
De Paardenparade is een verbindende beeldenroute door de regio Alkmaar, Graft-De Rijp, Schermer, Bergen en Heiloo. Eind juni werd de route met levensgrote kunstpaarden officieel geopend. KunstNetTV interviewde 8 kunstenaars en laat zien met welke achterliggende ideeën en gebruikte technieken de kunstwerken tot stand zijn gekomen.

De stichting Paardenparade selecteerde gevestigde kunstenaars (o.a. Hellen van Meene, David Bade en Rob Scholte) en jong aanstormend talent (zoals Sarai de Haan en Mathieu Schellekens) om op een unieke persoonlijke manier invulling aan de kunstroute te geven. De levensgrote fiberglas paarden (250 bij 300 cm) werden op zeer uiteenlopende manieren met verschillende materialen zoals verf, leer en literaire frases bewerkt.

KunstNetTV filmde acht kunstenaars en vroeg naar hun verhaal achter het kunstwerk, de manier van werken en keuze voor een bepaalde locatie. De opvallende kunstobjecten van de Paardenparade zijn uiteindelijk geplaatst op plekken met een bijzonder verhaal. Het resultaat is een blijvende fiets- en autoroute die, gemarkeerd door 10 prikkelend vormgegeven paarden, langs diverse cultuurhistorische plekken voert.

Google translation:
About the horse:
Small Memory of Alkmaar, call sign: Adam - 2016 by Mattia Ilic (1988)
Alkmaar is incorporated in all its facets in the work 'Small Memory of Alkmaar'. The horse is called Adam, after one of the first mayors of the city. By giving the work not only a title, but also a name, it becomes a person and resident of the city.
The focus of the work is mainly on the less obvious aspects that belong to Alkmaar and are easily overlooked: a knob of a bridge railing, a tile pattern, the logos on posts but also depictions of streets and famous buildings from the city ??are incorporated into the image. If you take the trouble to look closely, you will always see something new: from a text written in cipher to images of prominent figures from the history of Alkmaar.
Environmental information: The harness racing was very popular in the nineteenth century. In Alkmaar the matches took place in the Alkmaarse Hout. The earliest mention of a harness race dates back to 1825.
The harness races were held almost annually until 1934. After that, the competitions moved to the municipal sports park. Harddraverslaan was held one more time during the Relief Celebration of 1949.

About the Horse Parade:
The Paardenparade is a connecting sculpture route through the region of Alkmaar, Graft-De Rijp, Schermer, Bergen and Heiloo. At the end of June, the route with life-sized artificial horses was officially opened. KunstNetTV interviewed 8 artists and shows the underlying ideas and techniques used to create the artworks.

The Paardenparade foundation selected established artists (including Hellen van Meene, David Bade and Rob Scholte) and young upcoming talent (such as Sarai de Haan and Mathieu Schellekens) to give substance to the art route in a unique personal way. The life-size fiberglass horses (250 by 300 cm) were worked in very different ways with different materials such as paint, leather and literary phrases.

KunstNetTV filmed eight artists and asked about their story behind the artwork, the way of working and the choice of a specific location. The striking art objects of the Paardenparade are ultimately placed in places with a special story. The result is a permanent cycling and car route that, marked by 10 excitingly designed horses, leads past various cultural-historical places.
source: (visit link)
Physical Address: