Het oude postkantoor - Arnhem, NL
midden in het centrum aan het Jansplein staat het oude postkantoor.
Location: Gelderland, Netherlands

"Een van de mooiste panden van de binnen stad van Arnhem is wel het voormalige postkantoor aan het Sint Jansplein. Van 1888 tot 2009 heeft het zijn oorspronkelijke functie gehad. Daarna stond het leeg, was het een tijd een boekwinkel en kwam het weer leeg te staan.

Het neogotische pand is een van de meesterwerken van architect Cornelis Peters (1847-1932). Deze bouwde in opdracht van de overheid tientallen postkantoren. Weinig daarvan zijn zo bijzonder als dit bouwwerk aan het Sint Jansplein."
(visit link)

Sinds een aantal jaar is in het oude pand het Taphuis gevestigd, hier kun je zelf je biertje tappen.
Er is een brede keus aan bier en wijn en je kunt hier naast lekker borrelen ook een hapje eten.

Eng
"One of the most beautiful buildings in the inner city of Arnhem is the former post office on Sint Jansplein. It had its original function from 1888 to 2009. After that it stood empty, it was a bookshop for a while and it came to be empty again. stand.

The neo-Gothic building is one of the masterpieces of architect Cornelis Peters (1847-1932). He built dozens of post offices on behalf of the government. Few of them are as special as this building on Sint Jansplein."
(visit link)

The Taphuis has been located in the old building for a number of years, where you can tap your own beer.
There is a wide choice of beer and wine and you can also have a bite to eat here in addition to a nice drink.
Date Built: 1888