Dronning Margrete I - Roskilde, Denmark
33U E 317477 N 6169958
Statue af Dronning Margrete I i Roskilde. Statuen er sat uden for Ro's torv i 2006. Statuen kan ses hele døgnet.
Location: Denmark

Statue af Dronning Margrete I i Roskilde. Gave fra fabrikant Elsebeth Stryhn og Claus B. Hansen med støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatet. Udarbejdelsen startede allerede omkring 1896, hvor Anne Marie Carl-Nielsen startede med at lave skitser til hesten. Pga. finansieringsproblemer indstilledes arbejdet imidlertid indtil man i 2006 omsider støbte hele statuen, hvorefter den blev sat op.

Tilhører Roskilde Kommune.

English: Statue of Queen Margrethe I in Roskilde. Gift from manufacturer Elsebeth Stryhn and Claus B. Hansen with support from Carl Nielsen and the Anne Marie Carl-Nielsen Scholarship. The preparation started already around 1896, when Anne Marie Carl-Nielsen started making sketches for the horse. Pga. financing problems, however, the work was suspended until in 2006 the entire statue was finally cast, after which it was erected.

Belongs to Roskilde Municipality.
Identity of Rider: Margrete I