Kong Christian X - Århus, Denmark
Statue af Kong Christian den X til hest vest for Århus domkirke. Statuen er offentligt tilgængeligt hele døgnet.
Location: Denmark

Statue af Kong Christian den X til hest på Bispetorvet vest for Århus domkirke. Statuen er offentligt tilgængeligt hele døgnet.

På mindepladen på soklen står skrevet: I slægters minde, rider Kong Christain, tro mod sit kald, i sorg og glæde, som Danmarks konge.

På Bispetorv i Århus blev der i 1955 rejst denne store og flotte statue af afdøde kong Christian X. Den er udført af Helen Schou og soklen af arkitekt Kay Fisker.

Helen Schou har som eneste danske kvinde skabt 2 store monumenter med hesten som motiv, som er en stor bedrift både fysisk og kunstnerisk. Den anden er Den jyske hingst, som står i Randers.

Hun har udødeliggjorde den ridende konge, Christian X , sådan som fremstod under besættelsen 1849-45 som nationalt symbol.

English: Statue of King Christian the X on horseback on Bispetorvet west of Aarhus Cathedral. The statue is publicly available around the clock.

On the memorial plaque on the plinth is written: In the memory of families, King Christain rides, faithful to his calling, in sorrow and joy, as King of Denmark.

On Bispetorv in Aarhus, this large and beautiful statue of the late King Christian X was erected in 1955. It was made by Helen Schou and the plinth by architect Kay Fisker.

Helen Schou is the only Danish woman to have created 2 large monuments with the horse as a motif, which is a great achievement both physically and artistically. The other is The Jutland stallion, which is in Randers.

She has immortalized the riding king, Christian X, as he appeared during the 1849-45 occupation as a national symbol.
Identity of Rider: King Christian X

Name of artist: Helen Schou