Gilde poortje - Woerden - NL
Het Gildepoortje in Woerden is een poort in een muur dat stamt uit de 16 eeuw
Location: Utrecht, Netherlands

Het Gildepoortje in Woerden is een poort in een muur dat stamt uit de 16 eeuw. Het is in 2017 op een nieuwe locatie geplaatst in de Havenstraat, direct naast het Stadsmuseum. Het poortje is in 1978 aangewezen als rijksmonument.[1] Het poortje is een rondboogpoortje in laat-gotische natuursteen met een geprofileerde omlijsting. Het poortje is bekroond door twee gebeeldhouwde consoles.

bron (visit link)
bron (visit link)

The Gildepoortje in Woerden is a gate in a wall that dates from the 16th century. It was placed in a new location in the Havenstraat in 2017, right next to the City Museum. The gate was designated a national monument in 1978.[1] The gate is a round arch gate in late Gothic natural stone with a profiled frame. The gate is topped by two carved consoles.

source (visit link)
source (visit link)