Mauno Koiviston syntymäkoti - Turku, Finland
Suomen Tasavallan presidentin Mauno Koiviston syntymäpaikka. Birthplace of the President of the Republic of Finland Mauno Koivisto.
Location: Finland

[FIN] Mauno Koiviston synnyinkoti on Turussa Piispankadun ja Tehtaankadun kulmassa osoitteessa Piispankatu 4 sijaitseva asuinrakennus, jossa Suomen tasavallan presidentti Mauno Koivisto syntyi 25. marraskuuta 1923. Vuonna 1984 Turun kaupunginvaltuusto päätti, että rakennus luovutetaan Turun yliopistolle käytettäväksi yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan hallinnassa olevana tutkijankammiona. Tutkijankammion nimi on Manun kammari ja se on tarkoitettu yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa (tai -alalla) tai Åbo Akademissa yhteiskuntatieteellisellä alalla päätoimisesti jatkotutkintoja harjoittavalle, lisensiaatintutkimusta tai väitöskirjaa tekevälle opiskelijalle. Rakennuksen seinään on ehdotettu muistolaattaa.

Kun saavut Tehtaankadulta kapeaa tietä ylös mäkeä, löydät Mauno Koiviston syntymäkodin pitkän talon viimeisestä asunnosta.

[Source: Wikipedia] (visit link)

Lisää aiheesta:

Presidentti Mauno Koivisto:
Mauno Henrik Koivisto (25. marraskuuta 1923 Turku – 12. toukokuuta 2017 Helsinki) oli suomalainen sosiaalidemokraattinen poliitikko, pankinjohtaja ja sosiologi sekä Suomen tasavallan yhdeksäs presidentti.

Koivisto toimi presidenttinä kaksi perättäistä kautta 1982–1994, ja sitä ennen hän hoiti presidentin tehtäviä vuoden 1981 lopulla Urho Kekkosen ollessa sairautensa vuoksi estyneenä. Koivisto halusi rajoittaa presidentin valtaoikeuksia ja vahvistaa pääministerin valtaa. Hän kuvasi itseään bernsteinilaiseksi sosialistiksi.

Pääministerinä Koivisto oli vuosina 1968–1970 ja 1979–1982, yhteensä 1 761 vuorokautta. Pääministerinä hän on Suomen viidenneksi pitkäaikaisin. Koivisto toimi Suomen Pankin pääjohtajana 1968–1982. Kansanedustaja hän ei kuitenkaan koskaan ollut.

Koivisto oli 93-vuotiaana vanhimmaksi elänyt Suomen presidentti. Mauno Koivisto oli naimisissa Tellervo Koiviston kanssa vuodesta 1952 lähtien. Koivistoilla on yksi lapsi, tytär Assi Koivisto-Allonen.

[Source: wikipedia] (visit link)

[EN] Mauno Koivisto's birthplace is a residential building located at Piispankatu 4 on the corner of Piispankatu and Tehtaankatu in Turku, where the President of the Republic of Finland Mauno Koivisto was born on November 25, 1923. In 1984, Turku City Council decided to hand it over to the University of Turku. The Research Chamber is called the Manu Chamber and is intended for a full-time postgraduate student with a licentiate thesis or dissertation at the University's Faculty of Social Sciences (or equal) or Åbo Akademi University. A plaque has been proposed for the wall of the building.
When you reach a narrow road up a hill from Tehtaankatu, you will find Mauno Koivisto's birthplace in the last apartment of long house.

More about:

President Mauno Koivisto:
Mauno Henrik Koivisto (November 25, 1923 in Turku - May 12, 2017 in Helsinki) was a Finnish Social Democratic politician, bank manager and sociologist, and the ninth President of the Republic of Finland.

Koivisto served as president for two consecutive terms from 1982 to 1994, before which he served as president at the end of 1981, when Urho Kekkonen was incapacitated due to his illness. Koivisto wanted to limit the powers of the president and strengthen the power of the prime minister. He described himself as a Bernstein socialist.

Koivisto served as Prime Minister in 1968–1970 and 1979–1982, for a total of 1,761 days. As Prime Minister, he is the fifth longest in Finland. Koivisto was the Governor of the Bank of Finland from 1968 to 1982. However, he was never an MP.

Koivisto was the oldest president of Finland at the age of 93. Mauno Koivisto has been married to Tellervo Koivisto since 1952. Koivisto has one child, daughter Assi Koivisto-Allonen.

President Name: Mauno Koivisto

Birth Place?: yes