Kurjenkaivonkenttä - Turku, Finland
Pieni puisto vanhan kasarmialueen vieressä. Small park nearby old army barracks.
Location: Finland

[FIN] Kurjenkaivonkenttä jätettiin Engelin kaavassa rakentamattomaksi alueeksi, ja sellaisena se pysyi läpi 1800-luvun. Kurjenkaivonkenttä perustettiin vuosien 1932-1936 aikana ja sen alkuperäiset suunnitelmat laati Johan Kornman. Kurjenkaivonkenttä on 1930-luvun arkkitehtoniseen tyyliin rakennettu kaksiosainen kävely- ja leikkipuisto. Puuistutukset reunustavat puoliympyrän muotoista leikkipuisto-osaa sekä kävelypuisto-osaa. Kurjenkaivonkenttä on Aurakadun lisäksi Turun ainoita paikkoja, joissa puita leikataan vielä muotoon. Puiston koko on 0,6 ha.

Kurjenkaivonkenttä on 1930-luvun arkkitehtoniseen tyyliin rakennettu kaksiosainen kävely- ja leikkipuisto. Kurjenkaivonkentän kävelypuisto on lähiasukkaiden sekä alueella työskentelevien ahkerassa käytössä ja sitä käytetään pääasiassa läpikulkuun ja oleskeluun. Lehmuskujanteen keskellä ja leikkipuistossa on muutamia levähdyspenkkejä. Kurjenkaivonkentän leikkipuisto-osa puolestaan on tärkeä alueen lapsiperheiden ympärivuotisesti käyttämä lähileikkipuisto.
Nimi Kurjenkaivonkenttä tulee ehkä kaivosta joka sijaitsi paikalla keskiajalla. Paikalla oli sisällissodan aikana punavankien leiri ja siitä on muistomerkki.

[EN] The field was left unbuilt in the Engel cityplan and remained so throughout the 19th century. The Kurjenkaivo field was established during 1932-1936 and its original plans were drawn up by Johan Kornman. Kurjenkaivonkenttä is a two-part walking and playground built in the architectural style of the 1930s. The tree plantings border the semicircular playground section as well as the walking park section. In addition to Aurakatu, Kurjenkaivonkenttä park is the only place in Turku where trees are still cut to shape. Size of the park is 0,6 ha.

Kurjenkaivonkenttä park is a two-part walking park and playground built in the architectural style of the 1930s. The Kurjenkaivonkenttä walking park is in active use by the locals and those working in the area, and it is mainly used for passage and residence. There are a few rest benches in the middle of Lehmuskujante and in the playground. The play park part of the Kurjenkaivon field is an important local play park used by families with children all year round.
The name Kurjenkaivonkenttä (Crane well field) comes from a well that was located on the site in the Middle Ages. There was a camp for red prisoners during the Civil War and there is a monument to it.
Name: Kurjenkaivonkenttä / Tranebrunnsplan

Street Location: Kurjenkaivonkenttä