Igrexa e Convento de Santo Domingo - Betanzos, A Coruña, Galicia, España
Renaisensse and Baroque convent
Location: Galicia, Spain

"Construída entre os s. XVI e XVIII, a igrexa de Santo Domingo conta con interesantes retablos e sartegos, entre os que se inclúen os seus padróns, os Condes de Taboada. Dende a súa torre barroca, finalizada en 1714 despois duns traballos custeados polo arcebispo Monrey, lánzanse todos os anos o afamado glopo de papel na honra de San Roque, padrón da cidade.
O convento conta cun interesante claustro, corazón dunhas instalacións que tiveron diversos usos ao longo do tempo [foi cuartel de Garda Civil] e que hoxe dan acubillo ao Museo dás MAriñas e o Arquivo Biblioteca da Cidade."

eng: "Built between them s. XVI and XVIII centuries. St Somingo Church has interesting retablos and sarcophagus, go in those that include his padróns, the Earls of Taboada. Since his tower Baroque tower, finalized in 1714 after some works paid pole archbishop Monrey, launch all the years the famed glopo of paper in the honour of Healthy Roque, padrón of the city.
The convent account with an interesting cloister, heart of some installations that had diverse uses along the time [was barracks of Civil Policeman] and that today give receive to the Museum give Marine and the Archive Library of the City."
Group that erected the marker: council of Betanzos

Address of where the marker is located. Approximate if necessary: