Trappist WestVleteren, Sint-Sixtusabdij, Belgium
31U E 480361 N 5638227
[EN] St. Sixtus Abbey in Westvleteren where is brewed aTrappist beer --- [NL] Sint-Sixtusabdij in Westvleteren waar trappistenbieren worden gebrouwen --- [FR] L'abbaye Saint-Sixte de Westvleteren où est brassé de là bière Trappiste
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Westvleteren is een brouwerij die in 1838 werd opgericht in de Trappistenabdij van Sint-Sixtus in Vleteren, België.

De drie bieren van de brouwerij hebben een internationale reputatie opgebouwd op het gebied van smaak en kwaliteit; Westvleteren XII wordt door sommigen beschouwd als het beste bier ter wereld. De bieren worden niet gebrouwen volgens de normale commerciële vraag, maar worden wekelijks in kleine hoeveelheden aan de deuren van het klooster zelf verkocht aan individuele kopers op basis van voorafgaande bestelling.

De abdij en brouwerij zijn niet te bezoeken. De geïnteresseerde kan wel terecht in ‘Het Claustrum’, een informatieruimte in het ontmoetingscentrum ‘In de Vrede’, recht tegenover de abdij. Hier bieden de monniken u een inkijk in hun kloosterleven.

Voor geschiedenis, brouwmethode, bieren en verkoop zie : https://www.trappistwestvleteren.be/nl

Westvleteren est une brasserie fondée en 1838 à l'abbaye trappiste de Saint-Sixtus à Vleteren, en Belgique.

Les trois bières de la brasserie ont acquis une réputation internationale pour leur goût et leur qualité ; la Westvleteren XII est considérée par certains comme la meilleure bière du monde. Les bières ne sont pas brassées en fonction des demandes commerciales normales, mais sont vendues en petites quantités chaque semaine aux portes du monastère lui-même à des acheteurs individuels sur la base d'une commande préalable.

L’abbaye et la brasserie ne peuvent pas se visiter. Cependant les personnes intéressées peuvent se rendre au ‘Claustrum’ qui est un espace d’information qui se trouve à l’intérieur du Centre de rencontre ‘In de vrede’, en face de l’abbaye. L’accès en est gratuit et les moines vous y invitent à jeter un coup d’oeil sur leur vie monastique.

Pour l’historique, Méthode de brassage, les bières et la vente voir sur : https://www.trappistwestvleteren.be/fr

Westvleteren (Dutch: Brouwerij Westvleteren) is a brewery founded in 1838 at the Trappist Abbey of Saint Sixtus in Vleteren, Belgium.

The brewery's three beers have acquired an international reputation for taste and quality; Westvleteren XII is considered by some to be the best beer in the world. The beers are not brewed to normal commercial demands but are sold in small quantities weekly from the doors of the monastery itself to individual buyers on an advance-order basis.

The abbey and brewery cannot be visited. Those who are interested can, however, go the the ‘Claustrum’. This is an information area in the meeting centre ‘in de Vrede’ right opposite the monastery. Here monks offer you insights into monastic life.

For history, brewing method, beers and sales see : https://www.trappistwestvleteren.be/en

Links - Liens