Vogeluitkijkpunt Maasvlakte - Rotterdam, NL
31U E 568973 N 5752345
[NL] Vogeluitkijkpunt 'De slikken van Voorne' op de Maasvlakte in Rotterdam. [EN] Bird viewpoint 'De slikken van Voorne' on the Maasvlakte in Rotterdam.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

[NL]
Naast de drukte van de haven zijn er op de Maasvlakte ook enkele rustige plekken te vinden waar vogels gespot kunnen worden. Omdat de Maasvlakte gesitueerd is langs de kust passeren hier veel trekvogels. Veel zeldzame vogeltjes (zoals bijvoorbeeld de kleine vliegenvanger, sperwergrasmus en baardgrasmus) zijn hier al gespot.
Daarnaast kunnen op zonnige dagen regelmatig gewone en grijze zeehonden worden gespot die op de zandbanken liggen te zonnen. In dit gebied leven ongeveer 200 zeehonden.
Op deze plek is in 2007 dit uitkijkpunt gebouwd met uitzicht over de het getijdengebied de Slikken van Voorne dat 474 hectare groot is.

[EN]
In addition to the bustle of the port, there are also some quiet places on the Maasvlakte where birds can be spotted. Because the Maasvlakte is situated along the coast, many migratory birds pass here. Many rare birds (such as the lesser flycatcher, Eurasian warbler and barred warbler) have already been spotted here.
In addition, common and gray seals can be regularly spotted on sunny days sunbathing on the sandbanks. About 200 seals live in this area.
This viewpoint was built on this spot in 2007 with a view over the tidal area De Slikken van Voorne, which covers 474 hectares.
Park Name: De Slikken van Voorne

Sponsoring Organization: Zuid-Hollands Landschap