Liløre redningsbåds forlis - Harboøre, Danmark
Monument over 12 redningsmænd, der mistede livet den 25. januar 1897. Det var hele besætningen på Redningsbåden Lilløre.
Location: Region Nordjylland, Denmark

Ved Harboøre Kirke står der en monument over 12 redningsmænd, der mistede livet den 25. januar 1897. Det var hele besætningen på Redningsbåden Lilløre.
I stormen sejlede den ud om natten, da to fiskerbåde var savnede. Man kunne se lys i det fjerne og formodede at det var de to fiskerbåde. Der gik flere timer og på et tidspunkt kom den tomme redningsbåd drivende ind til kysten med bunden i vejret. Og druknede redningsmænd begyndte også at drive ind på kysten. Redningsbåden var kæntret i stormen og hele besætningen på 12 mand var druknet.
Den nat blev 10 kvinder enker og 24 børn mistede deres far.
Iøvrigt blev de to savnede fiskerbåde fundet af dampskibet Vestkysten og besætningen blev reddet.
Et monument blev sat over de 12 redningsmænd den 15. maj 1898.
Igennem tiden er mange søfølk omkommet ved Vestkysten hvor havet ofte er meget uroligt og der er mange storme. Derfor er der redningsstationer langs hele kysten.

At Harboøre Church there is a monument to 12 rescuers who lost their lives on January 25, 1897. It was the entire crew of the lifeboat Lilløre.
In the storm, it sailed out at night when two fishing boats were missing. One could see light in the distance and assumed that it was the two fishing boats. Several hours passed and at one point the empty lifeboat drifted in to the shore with its bottom up. And drowned rescuers also began drifting ashore. The lifeboat had capsized in the storm and the entire crew of 12 men had drowned.
That night, 10 women became widows and 24 children lost their father.
Incidentally, the two missing fishing boats were found by the steamship West Coast and the crew was rescued.
A monument was erected over the 12 rescuers on May 15, 1898.
Over time, many seafarers have perished on the West Coast where the sea is often very turbulent and there are many storms. Therefore, there are rescue stations along the entire coast.

Date of dedication: 05/15/1898

Memorial Sponsors: The citizens