Fynske fortidsminder - Fyn, Danmark
32U E 570578 N 6105287
Blog: Fynske fortidsminder. I følge EU's persondatalovgivning er det forbudt at opgive personers lokaliteter i offentligheden. Derfor henviser dette waymark til et af de steder, jeg har skrevet om i min blog om oldtidens og fortidens Fyn.
Location: Denmark

Bloggen Fynske fortidsminder skriver om fortidsminder og historiske steder på Fyn. Siden 24. februar 2016 på Wordpress - Siden kan findes her: www.fynskefortidsminder.dk

I følge EU's persondatalovgivning er det forbudt at opgive privat personers lokaliteter i offentligheden. Derfor henviser dette waymark til et af de steder, Røsebjerg, jeg har skrevet om i min blog om oldtidens og fortidens Fyn.

Røsehøj - eller Røssebjerg - som stedet kaldes ved fredningen i slutningen af 1800-tallet. I fredningsteksten nævnes en fordybning i toppen og randsten i sydvest. Det er svært at sige, hvad der her er tale om - måske en af bronzealderens gravhøje - måske, som Øhavsmuseet har tolket det på den igen forbilledlige skiltning ved vejen, en uafdækket stendysse beskyttet af høj og stenpakning.

Uanset hvad, er det et flot og fantasistimulerende fortidsminde i forlængelse af stengærdet. Toppet med et mærkværdigt snoet pæretræ ensomt på højen. Her er der virkelig kulturhistorisk sjæl. Og en pragtfuld udsigt.

English: The blog Fynske fortidsminder writes about ancient monuments and historical places on Fyn. Since 24 February 2016 on Wordpress - The page can be found here: www.fynskefortidsminder.dk

According to EU personal data legislation, it is forbidden to provide private individuals' locations in public. Therefore, this waymark refers to one of the places, Røsebjerg, I have written about in my blog about ancient and past Funen.

Røsehøj - or Røssebjerg - as the place is called at the conservation in the late 1800s. The conservation text mentions a depression in the top and curbs in the southwest. It is difficult to say what this is about - perhaps one of the Bronze Age burial mounds - perhaps, as the Archipelago Museum has interpreted it on the again exemplary signage by the road, an uncovered stone dolmen protected by mounds and stone packing.

Either way, it is a beautiful and imaginative ancient monument in extension of the stone wall. Topped with a strangely twisted pear tree solitary on the mound. Here there is truly cultural-historical soul. And a magnificent view.
Primary Blog Type: Photography