Ophaalbruggen Sluis Leidschendam - Leidschendam, NL
Two 19th century drawbridge over the lock in the Vliet in Leidschendam
Location: Zuid-Holland, Netherlands

NL In het centrum van Leidschendam bevindt zich de sluis in het kanaal de Vliet. Ten oosten en ten westen daarvan bevinden zich twee ophaalbruggen. De oostelijke ophaalbrug ligt tussen de Kerkstraat en de Venestraat en de westelijke brug tussen het Damplein en de Damhouderstraat. De ophaalbruggen dateren uit 1889 (wikipedia). De coordinaten van het waymark zijn van de oosterse brug.

van rijksmonumenten.nl:
De twee ophaalbruggen van het sluiscomplex zijn van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als representatieve en redelijk gave voorbeelden van kenmerkende negentiende eeuwse ijzeren ophaalbruggen van de firma Meijer uit Musselkanaal. De bruggen zijn tevens van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde wegens de redelijke mate van gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. De bruggen zijn in hoge mate stedebouwkundig van belang als onderdeel van het sluiscomplex, hoofdbestanddeel van het beschermde dorpsgezicht van Leidschendam.
ENG The lock in the De Vliet canal is located in the center of Leidschendam. To the east and west of it are two drawbridges. The eastern drawbridge is located between Kerkstraat and Venestraat and the western bridge between Damplein and Damhouderstraat. The drawbridges date from 1889 (wikipedia). The coordiantes of the waymark are from the eastern bridge.

from rijksmonumenten.nl:
The two drawbridges of the lock complex are of general interest because of their cultural-historical value as representative and reasonably intact examples of characteristic nineteenth-century iron drawbridges of the Meijer company from Musselkanaal. The bridges are also of general interest because of their architectural-historical value because of the reasonable degree of integrity in main shape, use of materials and detailing. The bridges are of great importance from an urban planning point of view as part of the lock complex, which is the main part of the protected townscape of Leidschendam.
Bridge Type: Drawbridge (Bascule Bridge)

Span: 8,26 m