Auransilta Aurabron 1907 - Turku, Finland
Jugend tyylinen silta yli Aurajoen. Sillalta on hieno näköala joen mutkaan. Jugend style bridge over the Aura river. The bridge has a great view of the curve of the river.
Location: Finland

[FIN] Auransilta (ruots. Aurabron) on Turussa sijaitseva Aurajoen ylittävä silta. Sillalta luoteeseen johtaa Aurakatu, kaakkoon Kaskenkatu. Vuonna 1907 rakennetulla sillalla on mittaa 47 metriä ja leveyttä 12 metriä. Sillassa oli aiemmin Tuomiokirkkosillan tavoin puukansi, mutta perustukset olivat kiveä. Auransilta ylittää Aurajoen Kaupungintalon kohdalta. Sillalla kulki myös raitiovaunu liikenteen aloittamisesta 1908 vuoteen 1949 saakka, jolloin Nummenmäelle kulkeva kakkonen siirrettiin kulkemaan Tuomiokirkkosiltaa pitkin. Auransillan nimi oli vuoteen 1923 asti Alasilta Tuomiokirkkosillan ollessa Yläsilta.

Alun perin silta rakennettiin vuonna 1827 Turun palossa tuhoutuneen sillan tilalle. Sillan rakentaminen herätti vastustusta, sillä sillan paíkkaa pidettiin silalle sopimattomana. Vastustajien mielestä mikään silta ei voinut pärjätä paikassa, jonka perustukset olivat savivelliä ja toisesta päästä nousee jyrkkä mäki.

Nykyinen Auransilta on tyyliltään jugendia. Se on kaksikaistainen ja molemmin puolin kulkee jalkakäytävä.

[EN] Auransilta (Swedish: Aurabron) is a bridge across the Aura River in Turku. From the bridge to the northwest leads Aurakatu, to the southeast Kaskenkatu. The bridge, built in 1907, has a length of 47 meters and a width of 12 meters. The bridge used to have a wooden deck like the Cathedral Bridge, but the foundations were made of stone. The Aura bridge crosses the Aura River at the City Hall. There was also a tram on the bridge from the beginning of traffic in 1908 until 1949, when the second passing to Nummenmäki was moved to run along the Cathedral Bridge. Until 1923, the Auransilta was named Lowerbridge, while the Cathedral Bridge was Upperbridge.

[Source: wikipedia]
Date built or dedicated as indicated on the date stone or plaque.: 1907