Villa Landzicht - Nieuwerkerk aan den IJssel, the Netherlands
House and plaque in the Jugenstil style in the centre of Nieuwerkerk aan den IJssel
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Op de hoek van de 's-Gravenweg en de Kerklaan is in 1904 een modieuze villa gebouwd (wikipedia). De villa is in de stijl van de Jugendstil gebouwd (http://www.hvnweb.nl/dorp/sgravenweg1.htm). Aan de zuidzijde is een karakteristiek tableau van tegels gemaakt met de naam Landzicht, ook in Jugenstil stijl. In het pand is nu een psycho-therapeut gevestigd (Praktijk Den Uijl).

A fashionable villa was built in 1904 on the corner of 's-Gravenweg and Kerklaan (Wikipedia). The villa is built in the Jugendstil style (http://www.hvnweb.nl/dorp/sgravenweg1.htm). On the south side a characteristic tableau of tiles with the name Landzicht has been made, also in Jugenstil style. A psychotherapist is now located in the building (Praktijk Den Uijl).
Style: Art Deco

Structure Type: Residential