Henner Frisers hus - Middelfart, Danmark
Henner Friisers gård er et hus fra renæssancen ... Henner Friiser's house is from the Renaissance.
Location: Denmark

Henner Friisers gård i er et gavlhus fra renæssancen. Det er opført i sidste del af 1500-tallet. Det er byens ældste private hus og tilhører Middelfart Museums. Bindingsværket er bemærkelsesværdigt og tidstypisk. Hver etage er fremskudt i forhold til den underliggende etage ved hjælp af bærende bjælkeender og knægte på facaden. Fra 1707 til 1870 var der gæstgiveri, hvilket var attraktivt i en travl færgeby. Huset er meget velbevaret i sin oprindelige skikkelse, og ved en restaurering i 1927-28, blev der på 1. sal fundet velbevarede kalkmalerier på væggene.

(Google Translate)
Henner Friiser's farm is a gabled house from the Renaissance. It was built in the latter part of the 16th century. It is the city's oldest private house and belongs to Middelfart Museums.
The timberwork is remarkable and time-typical. Each floor is projected relative to the underlying floor by means of load-bearing beam ends and brackets on the facade. From 1707 to 1870 there was an inn, which was attractive in a busy ferry town. The house is very well preserved in its original form, and during a restoration in 1927-28, well-preserved frescoes on the walls were found on the 1st floor.

Date of origin:: 1580

Style: Late Renaissance (ca. 1580–1620)