Torenklok Sint-Adriaanskerk - Dreischor, NL
31U E 567950 N 5726954
De Sint-Adriaanskerk draagt vier klassieke torenklokken (aan iedere kant een), die voor een ieder van verre zichtbaar zijn. / The Sint- Adriaanskerk has four classic tower clocks, one on each side.
Location: Zeeland, Netherlands

De Sint-Adriaanskerk is een protestantse tweeschepige hallenkerk in Dreischor, gebouwd tussen circa 1342 en 1450. Voor de reformatie was de kerk gewijd aan de heilige Adrianus en in gebruik als parochiekerk. Het gebouw staat op een cirkelvormige brink met daaromheen een gracht.
Bron: (visit link)

De torenklokken hebben een klassiek analoog design, rond, met romeinse cijfers, goudgele wijzers en wijzerplaat.

The Sint-Adriaanskerk is a Protestant two-aisled hall church in Dreischor, built between circa 1342 and 1450. Before the Reformation, the church was dedicated to Saint Adrian and used as a parish church. The building stands on a circular green with a moat around it.

The tower clocks have a classic analog design, round, with Roman numerals, golden yellow hands and dial.
Status: Working

Display: Mounted