Pozorovatelna / Observation point, Kralupy nad Vltavou, Czechia
33U E 450486 N 5565794
Betonová pozorovatelna na skále Hostibejk v Kralupech nad Vltavou / Concrete observatory on the Hostibejk rock in Kralupy nad Vltavou
Location: Středočeský kraj, Czechia

CZ: Betonová pozorovatelna se skládá ze dvou spojených objektu - pozorovatelna + vstup verikální šachtou. Pozorovatelna byla vybudována v 50. letech v období tzv. studené války pro strežení chemické továrny v Kralupech nad Vltavou.

EN: The concrete observatory consists of two connected objects - an observatory + an entrance through a vertical shaft. The observatory was built in the 1950s during the so-called Cold War to guard the chemical factory in Kralupy nad Vltavou.
Era: Post WW II

Nearest Military Installations