Location: Overijssel, Netherlands

De Mosbeek is een beek in Overijssel. De beek ontspringt op de westflank van de stuwwal van Ootmarsum en wordt gevoed door een groot aantal bronnen.
Het brongebied van de Mosbeek bevat een voor Nederland unieke stroomhoogveenvegetatie en is bekend vanwege het voorkomen van het vetblad.
De beek mondt uit in de Geesterense Molenbeek.

Aan de beek stonden vroeger drie papiermolens, waar er twee van zijn overgebleven en maalvaardig zijn.
Dat zijn de Molen van Frans en de Molen van Bels, die een paar honderd meter van elkaar af staan.
Aan het einde van de negentiende eeuw heeft de eigenaar uit Zwolle de Molen van Frans overgedaan aan Opa Frans.
Hij mocht de eerste honderd jaar na de overname geen papier maken en de bovenslagmolen moest een korenmolen worden.
In de molen is een permanente tentoonstelling te zien over water- en windmolens in Overijssel.

De Mosbeek is a stream in Overijssel. The stream rises on the western flank of the lateral moraine of Ootmarsum and is fed by a large number of sources.
The source area of ??the Mosbeek contains a stream peat vegetation that is unique in the Netherlands and is known for the presence of the fat leaf.
The stream flows into the Geesterense Molenbeek.

There used to be three paper mills along the stream, two of which are left over and are capable of grinding.
These are the Molen van Frans and the Molen van Bels, which are a few hundred meters apart.
At the end of the nineteenth century, the owner from Zwolle transferred the Molen van Frans to Opa Frans.
He was not allowed to make paper for the first hundred years after the takeover and the top mill had to become a flour mill.
The mill has a permanent exhibition about water and windmills in Overijssel.

('U Staat Hier' is the equivalent of 'You are Here')