Onze-Lieve-Vrouwkapel Langerlo, Belgium
Onze-Lieve-Vrouwkapel, Langerlo (Genk), Langerloweg
Location: Limburg, Belgium

NL: Neogotische Onze-Lieve-Vrouwkapel gelegen op een driehoekig plein in Langerlo. De kapel werd in 1901 gebouwd. In 1989 werd de kapel door buurtbewoners gerestaureerd.

Het interieur van de kapel is sober ingericht. In de apsis staat een eenvoudig altaar met een beeld van Onze-Lieve-Vrouw met het kindje Jezus. Aan weerszijden van de apsisboog een console met daarop een beeld van Sint-Antonius van Padua en Sint-Jozef.

EN: Neo-gothic Our Lady Chapel located on a triangular square in Langerlo. The chapel was built in 1901. In 1989 the chapel was restored by local residents.

The interior of the chapel is soberly decorated. In the apse is a simple altar with a statue of Our Lady with the baby Jesus. On either side of the apse arch is a console with a statue of Saint Anthony of Padua and Saint Joseph.