Kuhmalahden kirkon kellotorni - Kuhmalahti, Finland
Kellotapuli on rakennettu vuonna 1780. The bell tower is from the year 1780.
Location: Finland

KELLOTAPULI

Erillisiä kellotapuleita rakennettiin kirkkojen yhteyteen etenkin 1700-luvulla. Tapulit ovat alueittain samankaltaisia ja kirkkojen tapaan yleensä kansanrakentajien taidonnäytteitä. Puukirkkoja sai tehdä vain poikkeusluvalla mm. puutavaran säästämiseksi, mistä syystä 1800-luvulle tultaessa yhä useammin edellytettiin kellotornikin rakennettavaksi osaksi kirkkoa. Kuhmalahden tapuli kirkon ja hautausmaan kupeessa on komea maamerkki. Monen tapulin, kuten tämänkin kattomuodoissa on barokille tyypillisiä kaarevia muotoja.

KIRKKO

Kuhmalahden kirkko seisoo edelleen samalla kalliorinteellä, jonne paikkakunnan väki on kokoontunut jumalanpalveluksiin jo lähes 350 vuoden ajan. Kuhmalahden kirkko on rakennettu vuosina 1845-1846 ja sen on suunnitellut arkkitehti E. Lohrman.

THE BELL TOWER

Separate bell towers were built especially during the 18th century. They are usually typical for a specific area and were built by famous church builders. To build a wooden church required a special licence to save wood materials. In the 19th century the bell-tower was normally built as a part of the church building. The impressive bell tower besides the Church of Kuhmalahti has also the round roof shapes, which are typical for baroque buildings.

BUILDING OF THE CHURCH

Church of Kuhmalahti has already been located in this same place for 350 years. The church is built during the years 1845-1846 and it is designed by the architect E. Lohrman.

// Source: coord.info/GC1V1BT

Address of Tower: