Bubenec - "Dáblova lest" - Prague, Czech Republic
A scene from Czech mini TV series Dáblova lest
Location: Hlavní město Praha, Czechia

During the night a girl had been found on the road, clothed only in a blood-soaked shirt; she had some weird diagrams on her stomach drawn in blood, and three figures of six on her forehead. She is not injured, but remembers nothing. Not long ago a student had been murdered whose body bore the same magic symbols as the girl's. A police commissioner and an experienced expert on black magic and magic rituals join forces to search for the perpetrators of ritual series murders linked to the mysterious existence of the Devil's Bible - the largest manuscript book in the world.

Genre: Comedy, Mystery, Crime,
Site address: križovatka ul. U Akademie a Socharská, Praha-Bubenec
Scene description: Dr. Runa and Daniel Ferincák escaped the police on their car.

=========================================================

Existence nejvetší rukopisné knihy sveta, Dáblovy bible, a cetné legendy s ní spojené, vyvolávají radu otazníku. Historici i badatelé se už po nekolik staletí marne pokoušejí odhalit tajemství jejího puvodu a vzniku. Scenárista Arnošt Vašícek, který je známý také jako záhadolog a cestovatel, napsal pro Ceskou televizi trídílný televizní film Dáblova lest, v jehož príbehu má Dáblova bible výrazný prostor. Režie filmu se ujal Jirí Strach. Policejní komisar Sumara, v podání Jirího Dvoráka, musí prerušit dovolenou, aby vyrešil velmi neobvyklý prípad násilí. Napadené dívce Eve Turské, která si z hruzné události nic nepamatuje, kdosi namaloval krví na telo tajemný magický znak. Krev na jejím neobvyklém odevu není kupodivu lidská, ale hadí. Eva mela být nejspíše obetí jakéhosi magického rituálu. O pomoc pri vyšetrování je požádán znalec satanských sekt a specialista na okultismus doktor Runa, kterého ve filmu hraje Ivan Trojan. Pátrání je privádí do bývalého benediktinského kláštera v Podlažicích, kde Eva spolu s dalšími studenty archeologie pracovala na vykopávkách. Práve v benediktinském kláštere v Podlažicích se na pocátku 13. století nacházela tzv. Dáblova bible. Podle dochované legendy ji tam prý s pomocí dábla za jedinou noc napsal jakýsi mnich, kající se z težkého hríchu. Podezrelí jsou nejen spolužáci a vedoucí pedagogové Evy Turské, ale také její bývalý prítel Daniel Ferincák. Když Sumara zjistí, že pred nedávnem byl v Praze podobne zavražden jiný student, jenž mel na tele stejné magické znaky jako Eva, dojde mu, že pujde o sérii vražd, které muže mít na svedomí nebezpecný šílenec.
Movie or TV Show: Ďáblova lest

Year Released or First Aired: 2,009.00