Focus Filmtheater - Arnhem, Netherlands
Focus Filmtheater is a film theatre based in the Gelderland capital Arnhem.
Location: Gelderland, Netherlands

Source:
Focus filmtheater. (2018, mei 4). Wikipedia, de vrije encyclopedie. Opgehaald 21:17, mei 4, 2018 van (visit link) :
"Focus Filmtheater is een filmtheater gevestigd in de Gelderse hoofdstad Arnhem. Het filmhuis bevindt zich op het Audrey Hepburnplein. Het wordt geëxploiteerd door de stichting Focus Filmtheater Arnhem. Het filmhuis heeft geen winstoogmerk en maakt als culturele instelling onderdeel uit van het gemeentelijke cultuurbeleid Arnhem. Het complex heeft 5 bioscoopzalen.
Geschiedenis

In 1973 verhuist Filmhuis Arnhem van het Willemsplein naar de Korenbeurs. Er worden niet alleen films getoond maar er zijn ook musicals, dansavonden, performances en ruilbeurzen voor strips. De bioscoop heeft dan nog maar 1 zaal, later wordt er uitgebreid met zaal 2 en 3 (2005). Vanaf 2006 draagt de bioscoop de naam Filmhuis Focus.

de Korenbeurs op de Korenmarkt. Het filmhuis had twee bioscoopzalen. In november 2005 werd een derde zaal op de begane grond achter in het gebouw gebouwd. Op 17 februari 2006 werd de naam van Filmhuis Arnhem gewijzigd in ‘Focus Filmtheater ’. In 2018 verhuisde Focus naar een nieuw gebouwd filmtheater op het Audrey Hepburnplein.
Aanbod
De programmering bestaat onder meer uit actuele kwaliteitsfilms, hoogtepunten uit de filmhistorie, themareeksen, documentaires, kinderfilms en educatieve activiteiten. "

EN (Translation):
Focus Filmtheater is a film theatre based in the Gelderland capital Arnhem. The film house is located on the Audrey Hepburnplein. It is operated by the Focus Filmtheater Arnhem foundation. The film house is non-profit-making and, as a cultural institution, is part of the municipal cultural policy of Arnhem. The complex has 5 cinemas.
History

In 1973, Filmhuis Arnhem moved from the Willemsplein to the Korenbeurs. Not only are films shown, but there are also musicals, dance evenings, performances and exchange fairs for comics. The cinema then only has one auditorium; later on, rooms 2 and 3 (2005) are added. Since 2006, the cinema has been called Filmhuis Focus.

The Korenbeurs on the Korenmarkt. The cinema had two cinemas. In November 2005, a third auditorium was built on the ground floor at the back of the building. On 17 February 2006, the name of Filmhuis Arnhem was changed to 'Focus Filmtheater'. In 2018, Focus moved to a newly built film theatre on the Audrey Hepburnplein.
Offer
The programme includes top-quality films, film history highlights, theme series, documentaries, children's films and educational activities.