Maria kapel, Wellerlooi, Netherlands
Zeer oude bidkapel, typerend voor de streek
Location: Limburg, Netherlands

NL

De kapel is gelegen langs de Maas onder de schaduw van een grote boom, ca. 500 meter vanaf de grote Koninginnebrug op een kruising van 2 landwegen, tussen Well en Wellerlooi. Een bankje nodigt uit er even van de rust te genieten.
De kapel werd in 1660 gebouwd door de eigenaar van de Groote Waaij aan de weg die de pelgrims volgden vanaf de Wellse Maasovergang naar het Mariaoord Kevelaer. (Bron: Kruizen en Kapellen, gemeente Bergen)
De kapel heeft een korfbogige toegang. Voor- enachtergevel steken buiten de zijmuren uit. In de zijmuren is een ronding gemetseld als ware er een rond raam geweest

EN

The chapel is situated along the Maas under the shade of a large tree, about 500 meters from the large Koninginnebrug on a crossroad of 2 country roads, between Well and Wellerlooi. A bench invites you to enjoy the peace.
The chapel was built in 1660 by the owner of the Groote Waaij on the road that the pilgrims followed from the Wellse Maas transition to the Mariaoord Kevelaer. (Source: Kruizen and Kapellen, municipality of Bergen)
The chapel has a basket access. The front and rear facades protrude outside the side walls. A curve was built in the side walls as if there had been a round window