RM: 30655 - Hervormde kerk - Abbekerk
31U E 636372 N 5844427
[NL]De Hervormde Kerk in het Noord-Hollandse dorp Abbekerk is een rijksmonumentaal kerkgebouw. [EN]The Reformed Church in the village of Abbekerk in North Holland is a national monument church building. [FR]L’église réformée du village d’Abberkerk, au nord de la Hollande, est une église monument national.
Location: Noord-Holland, Netherlands

" De kerk is geregistreerd onder nummer 30655, omdat de toren ooit behoorde tot de wereldlijke gemeente in plaats van de kerkelijke gemeente heeft de toren het nummer 30656. Wel zijn beide op 23 november 1971 ingeschreven in het monumentenregister.

De kerk is een beuk breed, het koor daarentegen is twee traveeën breed. Het dak van het schip is in de 17e of 18e eeuw vernieuwd, het dak van het koor is nog origineel. Het tongewelf werd in 1756 vernieuwd. "